JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Så monterar du en kabelsensor i elnätet

Så monterar du en kabelsensor i elnätet

En stor andel sol- och vindkraft i elnäten ställer till det för nätägaren. Det blir helt enkelt för stora variationer för att vanliga elnät enkelt ska klara av det. Nu har 3M tagit fram en kabelsensor som gör elnätet smartare.
Det är framför allt den stora andelen sol- och vindkraft i de tyska stadsnäten som fått 3M att ta fram en kabelsensor som känner av spänning och strömstyrka och kan parera för stora inleveranser av sol- och vindel i nätet.  

I takt med att allt fler hushåll producerar sin egen el och vill sälja överskottet till nätägaren ställs också nya krav på nätet - ett problem som 3M säger sig ha löst med sin kabelsensor.

3M presenterar sin innovation vid den internationella elnätskonferensen Cired som i år hålls i Kista och som avslutas i dag.

3M har också en video  som visar hur man monterar kabelsensorn i de lokala ortsnäten och lagt upp den på Youtube. (Se filmen här).

Kabelsensorn är utvecklad i Tyskland och har testats i ett tiotal installationer i Tyskland,  Italien, Nederländerna och Spanien.

Se detaljerna på 3M:s tyska sajt. (Länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)