JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Prevas startar nytt i Finland
Inbyggnadskonsulten Prevas går in i Finland och startar ett bolag tillsammans med en etablerad finsk partner. Företaget räknar med att anställa uppemot 15 konsulter i Finland i år.
Prevas har redan en fot inne i Finland med uppdrag för flera företag som Ruukki, Ovako, Outokumpu och Arla, skriver Prevas i ett pressmeddelande på fredagen.

Med det nya Helsingforsbaserade dotterbolaget räknar Prevas med att både stärka relationen med befintliga kunder och att få nya.

Christer Ramebäck, affärsområdeschef på Prevas, lyfter fram företagets erfarenhet inom industriell IT, med expertkompetens inom MES, Manufacturing Execution Systems. MES är IT-lösningar som knyter ihop verkstadsgolvet med affärssystemen.

- MES-marknaden växer snabbt då företag konkurrerar på en global marknad och eftersträvar högre kapacitet, kvalitet och marginaler, säger Christer Ramebäck.

Västeråsbaserade Prevas fick i våras en ny vd, Karl-Gustav Ramström från SSAB. Han sa i samband med kvartalsrapporten i april att han tror på en förbättring av marknadsläget under andra delen av året.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)