JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lyssna på nya Teliachefen

Lyssna på nya Teliachefen

Johan Dennelind från Vodacom International i Sydafrika blir ny vd Telia Sonera från den 1 september. Det blev klart i går kväll. Nu på måndagsmorgonen håller han webbsänd presskonferens i Stockholm.
I samband med den misstänkta mutskandalen med "diktatorns dotter" Gulnara Karimova i Uzbekistan  åkte både Telia Soneras vd och styrelseordförande ut från bolaget.

Ny styrelseordförande gick snabbt att hitta i Marie Ehrling, som själv haft en ledande befattning i koncernen.

Längre tid har det tagit att hitta en ny vd, men i går kväll  blev det klart och ett pressmeddelande gick ut kvart över åtta svensk tid.

- Styrelsen för Telia Sonera har utsett Johan Dennelind till ny vd och koncernchef. Johan Dennelind har lång erfarenhet från olika positioner och kommer närmast från rollen som vd för Vodacom International i Sydafrika, skriver Telia Sonera i pressmeddelandet.

Johan Dannelind tog civilekonmexamen i Örebro 1994, var managementkonsult i två år på Opticon som han själv var med och grundade och fick 1995 en traineeplats på Telia Sverige. Den ledde till flera positioner på Telia fram till 1999 då han gick till Telenor och arbetade där i 11 år innan han 2010 blev chef för sydafrikanska Vodacom.

Rekryteringskommittén har bestått av Marie Ehrling, Olli-Pekka Kallsvuo och Mats Jansson.

En presskonferens kommer att anordnas på engelska måndagen den 17 juni kl. 09.30 vid TeliaSoneras huvudkontor på Stureplan 8, i Stockholm.

Presskonferensen finns tillgänglig på www.teliasonera.com.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)