JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sony Mobile anställer i Lund
Turerna kring Sony Mobile svänger snabbt. I höstas aviserade företaget en minskning med tusen personer, varav 650 fast anställda (länk). Nu söker företaget åter folk i Lund. För närvarande finns ett tjugotal annonser ute om lediga jobb inom mjukvaruutveckling, skriver nyhetsbyrån Rapidus.
Inte långt efter det att Sony Mobile varslade 650 fast anställda i Lund blev det klart att staden skulle få ett nytt konsultbolag som ska suga upp en del av de drabbade (länk). Ett konsultbolag som sedermera It-entreprenören Dan Olofsson köpte i våras, då med cirka 200 anställda (länk).

I dag sysselsätter Sony Mobiles Lundakontor drygt 2 200 personer, varav cirka 400 är konsulter. Samtidigt har nyhetsbyrån Rapidus uppmärksammat att företaget har ett stort antal lediga jobb ute just nu.  

– De nyanställningar vi gör handlar främst om arbete som tidigare utförts av konsulter. Nu kan vi erbjuda fasta tjänster istället, säger Erik Yström till Rapidus.

I ett första skede ska ett tjugotal tjänster tillsättas, enligt Rapidus. Och på frågan om det kan bli aktuellt med ytterligare anställningar svarar Erik Yström:

– Det hoppas vi.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)