JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk Elektronik flyttar in hos Teknikföretagen

Svensk Elektronik flyttar in hos Teknikföretagen

Branschorganisationen Svensk Elektronik lämnar vid årsskiftet Branschkansliet för att istället flytta in hos Teknikföretagen.
– Det här är en utveckling av det goda samarbete vi haft under åren, bland annat kring de nya miljödirektiven WEEE, RoHS, med flera. Teknikföretagen är en stark part på den svenska arenan och vi har sett att de arbetar med ungefär samma hjärtefrågor som vi, att behålla industriproduktion i Sverige, säkra kompetensförsörjningen, påverka regler och direktiv, utveckla Sverige som industriland i världsklass – och synliggöra det. De är med i sammanhang där vi gärna vill tillföra elektronikindustrins perspektiv, säger branschorganisationens ordförande Maria Månsson i ett pressmeddelande.

Svensk Elektronik bildades för snart fyra år sedan genom en sammanslagning av IM-föreningen och Elektronikindustriföreningen (länk). Beslutet att flytta kansliet är ytterligare ett strategiskt steg i utvecklingen. Det skriver Svensk Elektronik i dagens pressmeddelande.

Flytten sker vid årsskiftet och formellt flyttar Svensk Elektronik in hos Tebab, Teknikföretagens servicebolag som driver och utvecklar 27 självständiga branschorganisationer inom olika teknikområden.

– Svensk Elektronik representerar en spännande bransch som kompletterar våra befintliga områden på ett utmärkt sätt. Svensk Elektronik är dessutom en organisation med djupt engagemang inom sakfrågor som är mycket värdefulla både för Teknikföretagen och Tebab. Vi ser fram emot ett mycket bra samarbete, säger Tebabs vd Robert Kingfors i pressmeddelandet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)