JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Axis kamera blir dörrvakt

AxisAxis kamera blir dörrvakt

Skånska Axis ger sig in på den växande marknaden för passagekontroll med vad som enligt Axis är marknadens första passersystem baserat på öppna internetprotokoll.
Den globala dörrkontrollmarknaden var värd cirka 3 miljarder dollar år 2012 och väntas öka med sju procent årligen till 4,2 miljarder dollar år 2017.

 Axis
Power over Ethernet ger färre sladdar.
 Axis
Administrera från valfri dator
Företaget lanserar en färdig lösning för små och medelstora arbetsplatser med cirka tio dörrar – som exempelvis kontor, industrier och butiker. Färgkodade anslutningar underlättar för installatörer.

Den som vill ha mer omfattande eller avancerade system kan vända sig till någon av Axis partners: Aimetis, Genetec, Imron, Milestone systems, Next level och Onssi. Lösningen är skalbar – det finns ingen begränsning på 4, 8, 16 eller 32 dörrar som i andra centrala passersystem.

Dörrkontrollen AXIS A1001 kommer att lanseras under sista kvartalet 2013 i USA – som dels bejakar nätverksvideo och dels är en omfattande marknad för passagekontroll.

Axis meddelar att dess fokus fortfarande kommer att ligga på produkter för nätverksvideo.

– Försäljningen av passersystem kommer att utgöra en liten men viktig del av vår totala verksamhet, säger företagets vd Ray Mauritsson.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus