JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Samsung lovar mobiltester som håller måttet
Samsung, Broadcom, Huawei, Oppo och Spreadtrum grundar gruppen Mobilbench som ska ta fram bra prestandamått för mobiltelefoner. Målgruppen är både utvecklare och konsumenter. Fler mobilföretag hälsas välkomna att ansluta sig.
Gruppen bildades under en konferens i Shenzen i förra veckan. Enligt Mobilebench finns idag ett starkt behov av bra, oberoende riktlinjer för test och gruppen tror att branschen ivrigt kommer att kasta sig över de verktyg som Mobilebench tar fram.

Under konferensen demonstrerades ett testverktyg för utvecklare. Det testar hårdvaruprestanda för video, foto och andra funktioner som har det gemensamt att de är väldefinerade för användaren av telefonen. Verktyget kan konfigureras till att repetera testet i olika tidsintervall och loggar testresultatet för kontinuerlig avläsning.

Testsviten för kunder heter MobileBench-UX och kommer att lanseras senare. Utöver video och foto nämns ”att växla mellan appar” som en funktion som kunden kommer att kunna mäta prestanda på.

Prestandamätning på telefoner är ett hett ämne, inte minst sedan Intel börjat utmana med sina Arom-processorer och mäta sig mot de etablerade Armprocessorerna.

Androidmåttet Andebench kommer i vinter att utvidgas med tester av  primärminne, sekundärminne, 3D-grafik och cpu. Andebench har branschstöd från bland annat Intel, Arm,  Samsung, Qualcomm, Mediatek och Marvell

I förra månaden lanserade
 BDTI ett branschinitiativ för att mäta batteritid på mobiltelefoner. BDTI vill – med stöd av bland annat Qualcomm – kunna separera mellan olika användningsfall, eftersom förbrukningen vid exempelvis videotelefoni och webbsurf är inte densamma.i

– Konsumenter vilseleds av dagens prestandamått. Många är artificiella och motsvarar inte verkliga användningsmönster, kommenterade analytikern Patrick Moorhead vid BDTI:s lansering.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)