JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Speedment enda svensk i Code_n-finalen på Cebit
Onsdag kväll den 13 mars utses vinnaren i Big Data-tävlingen Code_n på Cebitmässan i Hannover. Enda skandinaviska it-företag som tagit sig till finalen är Göteborgsföretaget Speedment.
Speedment arbetar med grafdatabaser och optimering av databaser och har patentsökt sin teknik som accelererar databaser flera gånger om och därmed ger besparingar för databaslicenser och hårdvara.

Den senaste produkten är Speedment Ace för högpresterande databasacceleration.

– Vi vet att vår teknik är enormt kraftfull och stabil. Vi har verifierat den i Cloud-applikationer som klarar att köra över en procent av Sveriges internettrafik, säger Per-Åke Minborg, CTO på Speedment AB i ett pressmeddelande.

450 it- och programvaruföretag med databaser som specialitet sökte till Cebit-tävlingen Code_n Award, som arrangeras av det tyska it- och programvaruföretaget GFT, konsultfirman EY och Cebitmässan.

50 unga it-företag från 17 länder gick till final, bland andra Speedment från Sverige, och får visa upp sig i Code_hallen under Cebitveckan 10-14 mars. Temat för årets Cebit är ”Big Data”.

Klockan 18 på onsdag utses vinnaren i tävlingen som har mottot Driving the Data Revolution.

Länk till Code_n på Cebit.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)