JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ikea laddar mobilen med möbler

Ikea laddar mobilen med möbler

Den svenska möbeljätten Ikea släpper bord, lampor och annat med inbyggd trådlös laddning för smartmobiler. Den nya kollektionen – baserad på WPC:s standard Qi – ska finnas tillgänglig i Europa och USA från mitten av april.
Kollektionen som Ikea snart rullar ut påstås vara den första i sitt slag. Företaget planerar dels att släppa nattduksbord, skrivbord och lampor med inbyggd laddning, dels att komplettera dessa möbler med ett kit – kallat Jyssen – för trådlös laddning som kunderna själva kan bygga in i valfria möbler.

– IKEA följer sin vision om att göra livet hemma bättre med denna innovativa, snygga och användbara nya kollektion som visar konsumenterna skönheten och enkelheten med trådlös laddning, säger Menno Treffers, ordförande i Wireless Power Consortium (WPC).

Och han tillägger:

– Vi applåderar IKEA för den oöverträffade insikten och dess passion att göra trådlös laddning prisvärd och enkel för konsumenterna.

Möblerna med inbyggda laddare kommer att kosta runt två hundra kronor mer än motsvarande möbler utan. Ett laddkit för inbyggnad kommer att kosta cirka 300 kronor.

WPC:s standard Qi är den mest spridda standarden för trådlös laddning i dagsläget. Den är baserad på induktiv teknik och finns idag tillgänglig på cirka 3 000 hotel, resturanger, flygplatser och andra publika lokaler världen över. För tillfället finns det över 80 Qi-kompatibla smartmobiler, 15 bilmodeller som stödjer standarden och oräkneliga antal mobiltillbehör.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)