JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Huawei lanserar IoT-plattform

Huawei Agile Network 3.0Huawei lanserar IoT-plattform

En gateway, en kontroller och ett operativsystem med litet fotavtryck för ändnoder – det är komponterna i Huaweis nylanserade plattform för uppkopplade inbyggda system. Agile Network 3.0 lanserades på Huawei Network Congress 2015 i Peking.
Huawei kommer att försöka bygga upp ett ekosystem för Agile Network 3.0 via partnersamarbeten. Företaget säger sig redan ha genomfört flera lyckade IoT-samarbetsprojekt inom smarta elmätare, hus, skolor, fordon, fabriker, butiker och gatubelysningar. Projekt av det här slaget sorterar Huawei fortsättningsvis in under Agile Network 3.0.

Operativsystemet i paketet heter LiteOS och Huawei är sparsmakad på detaljer utöver att det kan ha ett fotavtryck på 10 kbyte.

Enligt Huawei är LiteOS världens minsta IoT-operativsystem. Det finns många konkurrenter om den titeln. Ett av dem är LiteOS – ja, samma namn – från universitetet i Ilionis. Andra är TinyOS, Riot, FreeRTOS, Nano-RK och förstås svenska Contiki. Alla har de fotavtryck i samma storleksordning och om Huawei varit smart så har det byggt sitt LiteOS genom att låna källkod från dem – den är typiskt öppen.

På Huaweis Pekingkongress kan cirka 6000 besökare från 43 länder lyssna på 200 seminarier och möta 41 utställare, bland dem Intel, SAP, IBM, VMware, Infosys och China Telecom.

KÄLLOR: Huawei, Wikipedia, Elektroniktidningen, Riot

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)