JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lantto blir vd på Fingerprint
Johan Carlström avgår som vd på Fingerprint Cards. Istället tar Ericssonveteranen Jörgen Lantto över vd-stolen på bolaget.
Fingerprint Cards styrelsen har utsett Jörgen Lantto till ny vd. Jörgen Lantto började på Fingerprint Cards i december 2012, efter många år på Ericsson. Bland annat arbetade ha som CTO för ST-Ericsson mellan 2009 och 2012. Likaså var han produktledningsansvarig vid Ericsson Mobile Platforms i Lund från 2003 till 2007.

Ända sedan 2009 har Jörgen Lantto bidragit till Fingerprint Cards strategi, som aktiv medlem i Fingerprint Cards Advisory Board. Och sedan september förra året har han varit tillförordnad vd för företaget.

Johan Carlström – som är misstänkt för grovt insiderbrott men ännu inte åtalats – ska framgent ägna sig åt affärsutveckling av företagets kommande tillväxtområden.

– Under Johans ledning har FPC utvecklats från ett litet utvecklingsbolag med en produkt (areasensorn) på en marknad (banker i Kina) till dagens ställning som den världsledande leverantören av fingeravtryckssensorer för den globala mobilindustrin. Under perioden Johan har lett FPC har omsättningen ökat från 27 Mkr till innevarande års prognos om +1 500 Mkr, kommenterar Urban Fagerstedt, styrelseordförande för Fingerprint Cards, i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)