JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Auktoritet på Stuxnet gästar Stockholm
Tidningen Wireds säkerhetsreporter Kim Zetter är huvudtalare på säkerhetskonferensen 4sics i Stockholm i oktober. Föreläsningsprogrammet dignar av experter på cyberskydd av kritisk infrastruktur, och konferensen bjuder även på utbildning och labbexperiment.
Kim Zetter är en av dem som mest utförligt bevakat operationen Olympic Games i vilken USA och Israel saboterade Irans urananrikningsprogram genom att infektera centrifuger med ett självförstörande program kallat Stuxnet.

Kim Zetter har även publicerat en bok om händelsen, Countdown to Zero Day, och den kommer att delas ut till varje besökare av konferensen. Titeln på hennes föredrag är ”Stuxnet and Beyond: The Age of Digital Warfare”.

4sics-konferensen har många föreläsningar inom samma säkerhetsområde som Stuxnet – cybersabotage av industriella system och kritisk infrastruktur. Föreläsarna kommer att berätta om hur utsatta systemen är för cyberattacker, hur hoten ser ut just nu, om simuleringar av attacker och deras konsekvenser, om hur skydden ser ut och om vad som kan göras för att förbättra skyddet.

Bland talarna finns bland säkerhetsforskare, säkerhetskonsulter och myndighetspersoner.

Konferensen innehåller också utbildning.

– En sak som jag tror kommer vara lite unik i konferens-sverige är vår ”geek lounge”. I lokalen Stacken på Nalen kommer vi köra hands-on och nördlekstuga för dom som vill blanda in nåt annat än alla föredragen, berättar Robert Malmgren, säkerhetsexpert och en av arrangörerna.

Där kommer att finnas utrustning från ett svenskt scada-säkerhetstestlabb, från utställare och från föreläsare.

Arrangörer är säkerhetsexperterna  Robert Malmgren och Erik Johansson. Konferensen äger rum den 20 till 22 oktober. Biljetter släpps i juli.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)