JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Andra steget för Trollhättans 3D-arena för metall

I januari tog Chalmers, Högskolan Väst och Swerea initiativ till en nationell arena i Trollhättan för 3D-printing i metall. Nu får de tre aktörerna stöd av Tillväxtverket med 9,6 miljoner kronor under tre år.

– Den tillverkande industrin i regionen kommer att stärkas genom att nya forskningsresultat förs ut – resultat som har genererats i samverkan mellan industrin och de forskargrupper som idag finns på Chalmers och Högskolan Väst, säger Per Nylén, ansvarig för Högskolan Västs produktionstekniska forskningsmiljö i ett pressmeddelande.

Det första steget togs redan i januari när Europeiska Regionala Utvecklingsfonden och Västra Götalandsregionen sköt till pengar för den nationella arenan kring 3D-printning av metall (länk).


Nu har Chalmers och Högskolan Väst fått pengar av Tillväxtverket för ytterligare ett projekt som går ut på att bygga en funktionell samverkansstruktur med en internationell dimension samt att genomföra två samverkansprojekt inom 3D-printing.

Det långsiktiga målet är att lyfta teknikhöjden och leveransförmågan bland regionens små och medelstora företag och göra dem kapabla att leverera till den internationella flyg- och rymdindustrin, men även inom fordons- och verkstadsindustrin.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)