JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

RoHS, Reach, Weee, Ekodesign, EMC, LVD, RED och konfliktmineraler är några av de direktiv som påverkar elektronikbranschen. Kontraktstillverkaren Hanza har tagit fram en tjänst som tar hand om regler för ingående material, det vill säga RoHS, Reach och konfliktmineralsreglering.

– Det kommer kontinuerligt nya, kloka lagkrav på produkter för att begränsa användningen av ämnen som utgör en fara för miljön och samhället. Men det kan vara svårt att följa och överblicka den utvecklingen som produktägare, säger Bengt Emesten på Hanza i ett pressmeddelande.

För att hjälpa kunderna har kontraktstillverkaren tagit fram en tjänst kallad Material Compliance Solution (MCS) som ska göra det möjligt att möta nya, strängare, miljökrav från EU och USA.

Kunderna får fullständiga rapporter där komponentdata och efterlevnad kontrollerats mot materiallistor, produktdokumentation samt tekniska förändringar. Dokumenterade bevis på överensstämmelse lagras tillsammans med deklarationer och certifikat för externa revisioner.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus