JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Nära 170 miljarder kronor. Så mycket kommer IoT att omsätta i Norden om fem år enligt en ny rapport från Telia och Arthur D. Little. Då, år 2022, spås varje individ i Norden att ha minst sex uppkopplade prylar. Det är fyra gånger fler än i resten av världen och mer än dubbelt upp mot idag.

IoT växer explosionsartat i Norden. Idag omsätter området cirka sju miljarder euro och om fem år tros den siffran vara uppe i 17 miljarder euro. Det visar den färska rapporten Connected Things frånTelia och Arthur D. Little, som dessutom gör klart att utveckling går ännu snabbare i Baltikum.

Den största tillväxten är enligt rapporten inom uppkopplade fordon – till exempel med lösningar för felsökning och försäkring – och uppkopplade byggnader där säkerhetslösningar och automation är centrala delar.

Samtidigt är det lösningar kring den uppkopplade människan som växer snabbast. Det kan handla om lösningar för assistans och övervakning på distans.

När tjänster digitaliseras växer också olika ekosystem fram. Det betyder exempelvis att den uppkopplade bilen blir en del av ett intelligent transportsystem, vårdutrustning ingår i digitala hälsolösningar och uppkopplade hem skapar smarta städer.

– Allt fler företag fokuserar på att omvandla innovation till affärsmöjligheter och det blir helt avgörande att ha rätt partners, både på den tekniska och den kommersiella sidan, påpekar Martin Glaumann på Arthur D. Little i ett pressmeddelande.

Här kan du ladda ner rapporten (länk).

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)