JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Seoul stämmer Mouser för patentintrång

Mouser distribuerar högeffekts-LED från flera företag som inte betalar licensavgifter till Seoul Semiconductor för ett visst patent, och befinner sig därför nu i den mottagande änden av en stämning från Seoul.

Seoul Semiconductor stämmer Mouser i Tyskland för påstådda patentintrång som görs – inte av Mouser – utan av företag vars produkter Mouser distribuerar, bland annnat Everligt, som är ett av världens tio största LED-leverantörer.

För att sätta press på Mouser och dess partners anhåller Seoul bland annat om att hela lagret av påstått patentinkräktande LED-produkter ska förstöras. Dessutom vill Seoul ha skadestånd.

Inga LED-produkter kommer att förstöras, utan tvister av det här slaget slutar med uppgörelser.
 
Seoul Semiconductor har en lång historia av patentstämningar bakom sig. Företaget har stämt allt från konkurrenten Nichia till varuhuset Kmart för patentintrång. Ofta med god framgång.

Everlight fick en egen stämning från Seoul Semiconductor år 2006, men det slutade med en uppgörelse år 2008.

Stämningen gäller ett patent som täcker en teknik för tillverkning av högeffekts-LED.

Stämningen markerar enligt Seoul inledningen av en kampanj för att aktivt försvara dess patenttillgångar mot intrång inom just högeffekts-LED. Företaget säger sig redan ha identifierat fler patentintrång som det kommer att gå vidare med.

Högeffekts-LED kommer år 2021 att användas i en tredjedel av alla bilstrålkastare enligt en analys som Seoul Semiconductor refererar till i sitt pressmeddelande. Och ytterligare marknader för högeffekts-LED ska enligt Seoul vara på tillväxt.

IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) intygar att Seoul Semiconductor har ett mycket starkt patentvapen inom LED-tillverkning.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)