JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Stockholm bjuder till VR-fest

På fredag den 12 maj startat världens första internationella festival i virtual reality tillägnad vetenskapen. Mottot är ”att synliggöra det osynliga". Här visar toppuniversitet som MIT, Stanford och Cern upp sina senaste VR-projekt. KTH är värd i dagarna tre.

Festivalen – VR-Sci-Festivalen – är öppen för alla och gratis. Under tre dagar kan du bekanta dig med virtual reality genom workshops, föreläsningar, utställningar och en filmfestival med över 30 filmer från hela världen.

– Syftet med festivalen är att vi tillsammans ska kunna utforska de olika användningsområdena för VR och hur denna teknik kan användas för att ta både konsten och exempelvis naturvetenskapen till nya nivåer, säger Elena Malakhatka, KTH-doktorand och initiativtagare.

Under festivalen kan du passa på att tala Adam Horowitz, hjärnforskare specialiserad på medvetandet från MIT i Boston. Han anses vara en av MIT:s mest framträdande namn inom neurovetenskap, fältet som berättar hur användning av ny teknik som exempelvis VR och artificiell intelligens har gjort det möjligt att skapa en helt ny bild av hjärnan och utforska hur den fungerar.

Andra VR-kändisar på plats är holländska Daan Kip, mannen bakom företaget VR Base, och spelutvecklaren Nicke Fortungo.

Eller varför inte Håkan Lidbo, mest känd som musiker, musikproducent och programledare men som också bygger robotar hemma i sin egen verkstad.

Här kan du se detaljerad agenda (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)