JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tata köper göteborgare

Tata Technologies, dotterbolag till Tata Motors, har köpt Göteborgsföretaget Escenda Engineering, en teknikkonsult med starka band till bilindustrin. Köpet är ett led i det indiska företagets europeiska tillväxtstrategi.

Konsultföretaget Tata Technologies är i tillväxttagen. Företaget har just öppnat ett kontor i Storbritannien och ett i Kina. I Storbritannien har företaget dessutom nyligen investerat 234 miljoner kronor i ett europeiskt utvecklingscenter.
Tata Technologies är starkt, mycket tack vare bandet till moderbolaget Tata Motors.

Köpet av Escenda Engineering ligger i linje med en uttalad tillväxtstrategi i Europa. Genom köpet av det svenska företaget hoppas det indiska företaget kunna växa i regionen, både inom bilindustrin och sektorn för industrimaskiner.

– Förvärvet av Escenda kommer att öka vår kapacitet i Norden såväl som våra möjligheter inom bilindustrin, där vi redan stöder en rad globala OEM:er. Vi ser fram emot att erbjuda våra kunder den extra bredd, djup och lokala fotavtryck som våra kombinerade enheter ger, säger Nicke Sale, verksamhetsansvarig på Tata Technologies i Europa i ett pressmeddelande.

Svenska Escenda är ett teknikkonsultföretag som specialiserat sig på struktursystem och beräkning. Det startade 2010 och har idag över 150 anställda. Sedan länge har företaget bland annat samarbete med Volvo Cars.

I och med köpet blir Escenda Engineering ett helägt dotterbolag till Tata Technologies Europe.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)