JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Det blir Mikael Joki som tar över ordförandeklubban i Svensk Elektronik efter Maria Månsson. Mikael Joki har funnits med i styrelsen sedan nystarten 2010 och är till vardags vd och ägare av kontraktstillverkaren Eskilstuna Elektronikpartner.

– Det har varit fantastiskt roligt och inspirerande att arbeta med Maria och hon har varit en klippa inte bara för föreningen, utan även för mig i mitt arbete, säger branschorganisationens vd Lena Norder i ett pressmeddelande.

Maria Månsson har varit ordförande sedan 2010 när IM-föreningen och Elektronikindustriföreningen gick samman för att bilda Svensk Elektronik.

Hon har bland annat varit drivande i att gör elektroniken till ett av Vinnovas innovationsprogram men också arbetat med att bevaka och påverka de direktiv och regelverk som styr villkoren för elektronikbranschen. Det handlar framförallt om RoHS, WEEE, REACH, EMC, RED och nu senast kemikalieskatten på viss elektronik.

Maria Månsson kommer även framöver att leda Direktivsdagen där aktuella regelverk avhandlas och myndigheterna är med på plats.

– Maria har gjort en mycket uppskattad insats som Svensk Elektroniks första ordförande. Vi har nu en bra plattform för det fortsatta arbetet. Jag är både glad och förväntansfull över förtroendet att ta över som ordförande. Vi står inför en fortsatt snabb utveckling inom elektronikbranschen med utmaningar som t.ex. framtida kompetensförsörjning. Svensk Elektronik är en viktig spelare i branschen och en naturlig samlingsplats för företag inom hela värdekedjan, säger Mikael Joki i pressmeddelandet.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus