JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Växjöbaserade Micropower håller på att bygga upp en ny fabrik som ska tillverka batterimoduler med litiumjon-celler. Planen är att fabriken ska vara i full gång under det andra kvartalet nästa år.

Småländska Micropower har under lång tid tillverkat batteriladdare till traditionella bly-syra-batterier.

I februari köpte företaget in sig i Göteborgsföretaget Specificate Innovation – numera Micropower Lionova – som utvecklat ett modulbaserat system för litium-jon-batterier. Det var första steget mot en ny fabrik som just nu håller på att ta form i Växjö.

– Vi ser ett tydligt skifte där allt fler lager och industrier väljer att gå över till truckar utrustade med litiumjon-batterier framför traditionella bly-syra-batterier, säger Patrik Alvånger, projektansvarig på Micropower.

Med den nya fabriken utökar Micropower sitt produktsortiment.

Tanken är att i framtiden även kunna erbjuda kompletta och integrerade litiumjon-system med batterimoduler, styrning, övervakning och laddning.

– Det känns mycket bra att vara med och bidra till detta skifte eftersom det är en förflyttning till en mer effektiv och miljösmartare lösning, säger Patrik Alvånger.

Just nu är fabriken på Arabygatan i Växjö redo att börja dra igång så smått och planen är att den ska vara i full produktion under det andra kvartalet nästa år.

Expansionen innebär att företaget också nyanställer. Totalt handlar det om ett 30-tal personer, varav mellan 15 och 20 ska arbeta i den nya fabriken och övriga vid huvudproduktionsenheten av laddenheter som även den ligger i Växjö.

Så sent som i januari investerade företaget dessutom i två nya slutmonteringslinor för att kunna möta kundernas behov.

– Vi har haft en stadig tillväxt i många år och säljer fler batteriladdare än någonsin. Det gör att vi nu behöver anställa ytterligare, säger Torbjörn Lindgren, vd för Micropower.

Micropower är ledare i Norden när det gäller batteriladdare till trucktillämpningar. I Växjö – där huvudkontoret ligger – arbetar cirka 150 personer med utveckling, tillverkning och försäljning. Företaget har även verksamheter i Göteborg och Stockholm, samt Finland, Tyskland, Kina och USA.

 

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)