JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mer additivt tillverkning hos Swerea

Swerea IVF drar igång en ny produktionslina för additiv tillverkning av metalliska material med fokus på selektiv lasersmältning. Satsningen sker i samarbete med industrin. Likaså bygger Swerea IVF ett helt nytt forskningslaboratorium för additiv tillverkning.

– Additiv tillverkning är ett snabbväxande område och vi är glada att tillsammans med en stor industriell grupp kunna sätta upp denna produktionslina och därigenom bidra till industrialiseringen av additiv tillverkning i Sverige, säger Mats Lundin, vd Swerea IVF i ett pressmeddelande.

Här ska samarbetspartner från industri och akademi kunna testa och förverkliga sina idéer i samarbetet med experter från Swerea IVF.

Med hjälp av en ny pulverbäddbaserad 3D-printer för metalliska material, som bland annat inkluderar multilasersystem, ska tillverkningskapaciteten utökas hos Swerea IVF. För att sätta additiv tillverkning i ett industriellt perspektiv samt för att visa hur integrationen av både processen och den tillverkade detaljen kan se ut, bygger Swerea IVF dessutom ett helt nytt forskningslabb.

På listan över samarbetspartners märka Curtiss Wright Surface Technology, EDR & Medeso, Höganäs, Högskolan Väst, Nederman, Quintus Technologies, Ringhals, SLM Solutions Group, Swerea IVF och Volvo Lastvagnar.

 

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)