JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

För två år sedan köpte telekomjätten Nokia det franska e-hälsoföretaget Withings för 170 miljoner euro. Nu pågår slutförhandlingar om att sälja tillbaka verksamheten till grundaren Éric Carreel.

Det var i februari som Nokia överraskande meddelande att företaget ville sälja verksamheten med digitala hälsovårdsprodukter (länk). Affärseenheten för e-hälsa skapades så sent som sommaren 2016 genom att Nokia slog samman sina egna resurser med Withings 200 anställda.

Withings, grundat 2008, hade både produkter som godkänts av myndigheter för professionell användning, men också produkter som inte omfattas av några lagar eller regler och därmed kan säljas direkt till konsumenter. Det handlar om allt från aktivitetsarmband, vågar, termometrar och blodtrycksmätare till babyvakter. 

Nu har Nokia inlett slutförhandlingar med Éric Carreel om att sälja tillbaka verksamheten. Affären förväntas vara slutförd före halvårsskiftet och är en konsekvens av ett strategiskifte där Nokia enbart ska göra affärer med andra företag, B2B, och sälja licenser.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus