JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. AI-bolag köper Mips

Det har gått mindre än ett år sedan grafikspecialisten Imagination sålde Mips till amerikanska fonder. Nu köper det amerikanska uppstartföretaget Wave Computing processorbolaget för att inte bara kunna träna AI-algoritmer i datacenter utan för att också kunna implementera dem i ändnoderna, skriver EE Times.

Mips är en av veteranerna inom riscprocessorer som levt i skuggan av Arm. Några namnkunna kunder är Microchip, Mobileye (ägs av Intel), Mediatek och Denso.

År 2012 köpte Imagination det amerikanska företaget för 60 miljoner pund med det uttalade målet att ta sig in på mobilmarknaden. Det gick inte särskilt bra så verksamheten fokuserade istället mot inbyggnadsmarknaden. I oktober 2017 såldes den till ett amerikanskt investmentbolag.

Wave Computing är ett uppstartsföretag i Silicon Valley med cirka hundra anställda – ungefär lika många som Mips – som ska släppa en kommersiell produkt inom kort. Enligt EE Times är motivet att både kunna träna AI-algoritmer I datacenter och att med hjälp av Mips kunna erbjuda implementationer i ändnoderna.

Flera av toppcheferna på Wave Computing har dessutom tidigare arbetat på Mips.
 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)