JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

En tankestyrd protes som har fast inkoppling till skelett, nerver och muskler gav Max Ortiz Catalan SER-priset i fjol. Nu är det dags att leta fram en värdig vinnare av årets pris. Vill du vara med och avgöra? Deadline för årets nomineringar är den 17 september, så har du en favorit – dig själv eller någon annan – nominera direkt.

Tanken med SER-priset är att lyfta fram den viktiga roll som elektro- och dataingenjörer har i dagens samhälle – då främst när det gäller att främja den tekniska utvecklingen i Sverige.

SER Prize:

Det stora priset, SER Prize, tilldelas en individ eller en grupp av individer för en förtjänstfull ingenjörsgärning som fått sitt genombrott de senaste åren. Det andra priset, SER Junior Prize, tilldelas den teknolog eller doktorand som bedöms ha gjort årets bästa exjobb eller avhandling.

Priserna – 20 000 kronor för det stora priset och 10 000 kronor för juniorpriset, samt ett fysiskt pris – delas ut i samband med SER:s höstmöte i november. Då får vinnarna även möjlighet att presentera sina arbeten.

Förra året fick Max Ortiz Catalan ta emot priset. Några andra som hyllats är Axisgrundaren Martin Gren, KTH-professorn Mikael Östling och David Cuartielles, som fick ta emot priset som en av grundarna av Arduino.

Nu är det dags att vaska fram årets vinnare. Som tidigare år delas priset ut i två versioner, en ordinarie och en för studenter (se faktaruta).

SER, Svenska Elektro och Dataingenjörers Riksförening, står bakom priserna.

Alla som vill kan nominera. Kanske är det du själv, din arbetsgrupp eller din kund som är värd att nomineras till priset – du avgör genom att gå in på någon av länkarna nedan och skriva en motivering.

Här kan du nominera till det stora priset, SER Prize (länk).

Här kan du nominera till studentpriset, SER Junior Prize (länk).

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)