JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Musik, teknik och jämställt

Music Tech Fest – grundad av Michaela Magas, årets europeiska kvinnliga innovatör – kommer till KTH i september. Festivalen blandar musik med ämnen som artificiell intelligens, neurovetenskap, synestesi och blockchain-teknik. Och jämställdhet står i fokus.

Från KTH:s sida medverkar fler än 150 forskare och studenter, och tanken är att minst hälften av de som är aktiva under festivalen ska vara kvinnor. Här ingår bland annat KTH:s robotikprofessor Danica Kragic som lanserar delar av programpunkten #MTFLabs med fokus på artificiell intelligens.

– KTH och Music Tech Fest har i mångt och mycket samma inriktning och värderingar. Det handlar exempelvis om att få in fler tjejer och kvinnor i tech-miljöer, från utbildning till arbetsliv, säger Sanna Cedergren, projektledare för KTH:s medverkan i MTF Stockholm, i ett pressmeddelande och adderar:

– Vi är övertygande om att forskning, utbildning och företagande kräver jämställdhet för att nå högsta kvalitet.

Michaela Magas är grundare. Tidigare i år belönades hon med priset Årets europeiska kvinnliga innovatör för sitt initiativ. Michaela Magas är också grundare och chef för innovationslabbet Stromatolite i Storbritannien och rådgivare kring AI och innovation till EU-kommissionen och G7-ledare.

Under sex år har MTF hunnit med 13 internationella evenemang, exempelvis i London, Paris, Boston och Berlin.

Den 3:e till 9:e september kommer festivalen till Stockholm. Det är ingen slump, menar grundaren:

– Att MTF anordnas tillsammans med KTH är en perfekt grund för att odla oväntade samarbeten och innovationer som vi kommer få se mer av i framtiden.

Det hon syftar på är att idéer som föds på MTF ofta får ett eget liv och utvecklas till affärsidéer eller patent.

– Sverige är ett internationellt nav för innovation och KTH är ett framstående universitet, där nya idéer omsätts i industrin och i människors vardag, påpekar Michaela Magas i pressmeddelandet.

Allmänheten kan köpa biljetter för 7:e till 9:e september. Festivalen inkluderar även Teklafestivalen 8–9 september, som KTH anordnat tillsammans med Robyn sedan 2015.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)