JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

EU-iniativet Innoenergy utlyser en tävling med 100 000 euro i prispotten till innovativa uppstartsföretag inom området ellager.

El från vind och sol är populärt men har en stor svaghet, den produceras bara när solen lyser eller det blåser. Ett sätt att runda problemet är bygga ellager.

Innoenergy beskriver sig om Europas innovationsmotor för hållbar energi och ger olika typer av stöd till innovationer inom förnybar energi. Denna gång är ellagring i fokus. 

Femton uppstartföretag med de mest innovativa och hållbara förslagen får skräddarsydda paket med stöd, utbildning, tjänster samt finansiering. För vinnaren handlar det om 100 000 euro i kontanter.

Särskilt intressanta är innovationer inom ellagring som kan få användning inom transporter, för elnät och för distribuerad och mobil energilagring, eller som kan ge bättre energieffektivitet och minskade utsläpp.

Vinnarna får en plats i endera Highway eller Boostway. Highway ger praktiskt stöd till uppstartsföretag, från ett tidigt skede till marknad, och hjälp med kommersialisering av färdiga produkter. Boostway stödjer företag som vill få sin verksamhet att växa.

Utlysningen är öppen fram till den 30 oktober 2018. Mer information finns här (länk).
 

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)