JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hon får ABB:s robotpris

Mälardalens högskola och ABB ger årets Robotikstipendium till Lan Anh Trinh. Det är hennes algoritmer för kollisionsundvikande autonoma robotar som uppmärksammats.

Igår delades ABB:s Robotikstipendium ut för fjärde gången.

Det delas ut till minne av Björn Weichbrodt. Han startade ABB:s robotsatsning i början av 1970-talet och kallas den elektriska robotens fader.

I år får Lan Anh Trinh ta emot stipendiet för forskningsprojektet ”Toward Dependable Path Planning for Autonomous Control of Multiple Robotic Agents”. Hon har utvecklat algoritmer för banplanering och kollisionsundvikande autonoma robotar.

Hennes stipendieansökan är baserad på fyra publicerade artiklar.

– Lan Anh Trinhs pågående forskningsprojekt sticker ut inom sitt eget område. Det har stark relevans för ABB:s robotverksamhet som omfattar såväl logistik som kollaborativa robotar. Det finns stora behov av forskning och utveckling inom detta område för automation, säger Dennis Helfridson, chef för ABB:s robotverksamhet i Sverige, i ett pressmeddelande.

Stipendiet är på 25 000 kronor. Det är inrättat för studenter på MDH som ansöker med ett exjobb eller en idé som har koppling till robotikområdet. Det delas ut av ABB:s enhet Robotics tillsammans med MDH.

 

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus