JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Unesco och Ericsson och tar ett gemensamt initiativ för storskalig utbildning av ungdomar och lärare i AI. Initiativet presenterades under förra veckan i Paris på Unescos utbildningskonferens Mobile Learning Week 2019.

De två ska driva en globalt tillgänglig katalog över intressanta kurser i AI och andra viktiga digitaliseringsfärdigheter. De ska främja framväxten av högt kvalificerade AI-lärare (master trainers) från utvalda länder. Och de ska hjälpa dessa lärare att utnyttja AI-hubbar och hackatons för att träna unga att utveckla AI-tillämpingar.

Alla Unescos medlemsstater erbjuds att ansluta sig till initiativet.

Kvalitativ utbildning är mål nummer 4 av 17 på Förenta nationernas program för hållbar utveckling (Sustainable Development Goals). Enligt Ericsson och Unesco (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) är AI något som kan accelerera uppfyllandet av bland annat detta mål.

Nya kunskaper och färdigheter krävs enligt Ericsson och Unesco. för att kunna arbeta med avancerad teknik som mobilt bredband, molnet, IoT, automation – och AI. Nästa generations mobilteknik 5G bär på en potential att accelerera digitalisering och att göra effekten av teknik som AI större.

AI kan användas i utbildningssektorn för att öka tillgången till utbildning, för att automatisera utbildningsprocessen, för vägledning och för att förbättra studieresultaten. AI kommer att ge effektivare inlärningsteknik, skapa nya inlärningsformer och erbjuda möjligheter till att flexibelt livslångt lärande. 

Allt enligt Ericsson och Unesco.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus