JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Insplorion tar in pengar för att gå i volym

Göteborgsföretaget Insplorion – som utvecklar nanosensorer – tar in 29,8 miljoner kronor för att kunna ta steget till volymtillverkning.

– Vi är mycket glada att våra aktieägare ser potentialen i bolaget och ger oss möjlighet att nu ta vår första volymprodukt till marknaden, säger Patrik Dahlqvist, vd på företaget, i ett pressmeddelande.

Nyemissionen avslutades för en vecka sedan, och tecknades till 90 procent. Därmed tillförs bolaget 29,8 miljoner kronor – pengar som ska användas för att lansera en egenutvecklad luftkvalitetsensor, utan att ge avkall på tempot i andra batterisensorprojekt.

– Efterfrågan på kostnadseffektiva mätnoggranna luftkvalitetsensorer är avsevärd och vi ser fram emot att få börja fylla den, adderar Patrik Dahlqvist.

I förra veckan uppmärksammade vi några av Insplorions aktuella aktiviteter inom luftkvalitetsområdet.

Bland annat håller företagets teknik just nu på att testas i Mölndal, där en sensor monterad i armaturen på en lyktstolpe mäter mängden kvävedioxid i luften. Projektet drivs i samarbete med Leading Light, som utvecklar närvarostyrda och uppkopplade belysningssystem för hållbara städer (länk).

Insplorion har sina rötter i forskning på Chalmers.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)