JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Göteborgs fordonskonferens krockar med SEE

Då har arbetet inför Nordeuropas ledande fordonsevent rullat igång. Det handlar om den årliga tvådagarskonferensen Vehicle Electronics & Connected Services i Göteborg. Datumet är spikat till den 5 och 6 maj 2020 – alltså exakt samtidigt som ett förnyat SEE drar igång på Kistamässan.

Att krocka ett fordon är ett skräckscenario. Men att nästa års Vehicle Electronics & Connected Services – VECS 2020 – krockar med Scandinavian Electroncis Event, SEE, är inte heller något vi önskat.

Få har nog missat att SEE haft det tufft under flera år, med en tynande tillvaro. Men till nästa år har arrangörerna tagit upp kampen på allvar och de arbetar just nu intensivt med att skapa ett nytt, mer lockande event för både besökare och utställare. En stor och positiv förändring är exempelvis att mässan planerar att addera en konferensdel med internationella talare.

VECS har däremot haft vind i seglen. I fjol kom 1 000 besökare, medan årets event samlade över 1 200 personer. De som dök upp i början på april kunde lyssna på fler än 100 talare – från företag som Volkswagen, Nvidia, BMW, Mazda, Nissan Energy, Volvo och Scania – och ströva runt bland 50 utställare.

Än har VECS 2020 inte spikat något program. Tvärtom letar konferensen i skrivande stund efter talare med expertis inom områden som autonom teknik, elektrifiering, uppkoppling, digitalisering, nya mobila lösningar och så kallad Scaling agile.

Är du intresserad av att vara med som talare på konferensen kan du läsa mer här (länk). Sista dagen för att ansöka om att delta är den 11 oktober.

Hittills är faktiskt datumet det enda dynamiska som är spikat för VECS 2020. Så vi får se om och i så fall var vi ses nästa år den 5:e och 6:e maj. Blir det Göteborg, Stockholm eller kanske Nürnberg, där den stora kraftmässan PCIM också just slagit upp dörrarna?

Påpekas bör att både SEE och PCIM pågår i tre dagar, från den 5:e till den 7:e maj år 2020.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)