JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 4 juli 2020 VECKA 27

Industrirobotar och kunnande inom industriell automatisering från ABB ska bidra till att Exegers solceller får bättre kvalitet och att företaget kan skala upp produktionen.

Exegers solceller fungerar bra även inomhus eller när solcellen befinner sig i skugga. De tillverkas i en tryckprocess och de kan färgas, vilket gör att de smälter in i miljön där de placeras.

Nackdelen är en lägre verkningsgrad.

I somras fick bolaget ett kommersiellt genombrott via ett avtal med en global elektronikjätte med planerad produktionsstart nästa år.

För att höja kvaliteten och skala upp produktionen tar Exeger hjälp av ABB. Industrikoncernen ska med hjälp av sin robot- och automatiseringsteknik öka automatiseringsnivån i Exegers befintliga fabrik i Stockholm. Det handlar om robotar som IRB 1200 och IRB 910INV SCARA som ger snabb och repeterbar punkt-till-punkt-noggrannhet vid tillverkning av det ljusladdande materialet på komplexa ytor.

Dessutom har ABB bildat ett dedikerat teknikteam i Sverige för att bistå Exeger vid framtagningen av specialiserade lösningar till en andra fabrik. Var den ska byggas i Sverige är ännu inte klart.

ABB kommer också att utvärdera möjligheten att integrera Exegers solceller i framtida produkter. Ett exempel kan vara att utnyttja solcellerna till att driva sensornoder.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)