JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Göteborgsföretaget Insplorion får knappt fem miljoner kronor från EU för att anpassa sin batterisensor för fordonstillämpningar. Syftet är att stärka den europeiska fordonsindustrin inför elektrifieringen.

Det är inom Horizon 2020-projektet 3beLiEVe som Insplorion beviljats 457 500 euro. Pengarna ska användas för att anpassa det svenska företagets batterisensor för fordon, något som ska stärka den europeiska batteri- och fordonsindustrins position.

EU vill helt enkelt bädda för konstruktion och tillverkning i Europa av nästa generation battericeller för elektrifierade fordon.

3beLiEVe-projektet ska dra igång den första januari nästa år och fortgå till den sista juni 2013. Det är uppdelat i de tre delområdena:

  • Utveckling av battericeller, för fordon, som är högpresterande och fria från kritiska råvaror som kobolt och naturlig grafit.
  • Utveckling och integration av sensorer i och på cellerna för att möjliggöra smarta, anpassningsbara driftsstrategier och avancerad diagnostik för att förbättra batteriers prestanda, säkerhet och livslängd i första och andra applikationen.
  • En omfattande tillverkningsmetodik med gröna processer och en mållivscykelkostnad på 90 euro/kWh, vid storskalig tillverkning.

Insplorion ansvarar för konstruktion, utveckling och integration av sin batterisensor i kommande battericeller för fordonstillämpningar.

3beLiEVe har en total finansiering på knappt 10 833 760 euro.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)