JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Alla älskar Rust – programspråket från Mozilla som utmanar det klassiska språket C i maskinnära system. Men sakta i backarna  – det är nog inte riktigt moget att ersätta C ännu! Det säger den gaeliska mjukvarukonsulten Feabhas.

Exakt varför Feabhas säger på det viset, känner inte Elektroniktidningen till. Du blir helt enkelt tvungen att besöka företagets webinarium den 12 februari om du vill bli klokare på den punkten.

Feabhas åsikt räknas. Företaget utbildar nämligen dessa maskinnära C-programmerare. Exempelvis har tusen ingenjörer på Arm sedan 1995 fått programmerarutbildning från Feabhas.

Steve Robinson

Några av dessa elever var Armingenjörer i Lund. Faebhas är suget på att försöka hitta fler kunder Sverige. Det berättade företagets Steve Robinson när Elektroniktidningen träffade honom på mässan Embedded Conference Scandinavia i november.

Feabhas ger kurser i bland annat C, C++, Python, UML, Linux, Free RTOS, Agile och testdriven utveckling. Också Arm i Trondheim och Köpenhamn har haft någon av de idag tio anställda lärarna plus projektanställda som lärare. Italienska vapentillverkaren Leonard är en stamkund.

Företaget är även konsult för utveckling och support av mjukvaruutveckling. Kunderna är typiskt stora företag, men företaget ger också kurser med öppet deltagande. En idé är att ge en sådan kurs i Sverige.

Ni måste ha konkurrens från online-utbildningar numera?

–Nja, online fungerar inte så bra med programmerarutbildning. En del av våra kunder har försökt – och kommit tillbaka till oss. Men även vi funderar på att göra en egen, säger Steve Robinson.

Feabhas är gaeliska och betyder ”utomordentlig”.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)