JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Light+Building stoppas av Corona

Spridningen av coronaviruset i Europa gör att den stora belysningsmässan Light+Building i Frankfurt inte slår upp portarna som planerat om en knapp vecka. Istället flyttas mässan fram ett halvår till andra halvan av september, meddelar arrangörerna.

Vartannat år i mars är det dags för belysningsbranschens kanske allra viktigaste händelse: mässan Light+Building i Frankfurt. Årets mässa skulle ha startat den 9:e mars, men nu meddelar arrangörerna att mässan skjuts på framtiden.

Light+Building är mässan där belysningsbranschen laddar med nyheter. Både stora och små företag visar upp vad de kan. Mycket handlar om uppkopplat och intelligent styrning.

Senast Light+Building gick av stapeln – år 2018 – lanserade exempelvis svenska Optoga en ny lösning – ett minimalt drivsteg som minskar flimmer i LED-lampor (länk).

Två år tidigare, på Light+Building 2016, lanserade den svenska IoT-konsulten Thingsquare en trådlösa plattform som ger belysning sensorer och uppkoppling (länk). Likaså visade Karlstadsföretaget Lumine upp sina första prototyper av en lysdiodbaserade belysningspanel som styrs trådlöst (länk).

Ännu är inget nytt datum spikat för Light+Building 2020, men planen är att mässan ska äga rum i Frankfurt någon gång mellan mitten och slutet av september.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)