JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

På onsdag eftermiddag, närmare bestämt mellan 14:30 och 15:30 har du chansen att ta reda på hur du bär dig åt för att komma med i ett EU-finansierat projekt. Presentationen görs över webben och organiseras av Smartare Elektroniksystem, Vinnova och det europeiska partnerskapsprogrammetför elektroniksystem ECSEL.

Det handlar om den nyligen öppnade europeiska utlysningen ECSEL 2020 för smarta elektroniksystem och komponenter med fokus på mikro- & nano-teknik med tillhörande applikationer.

– Vi tänkte få till fler svenska elektronikprojekt i EU och hoppas att fler människor har tid att delta i ett Coronafritt webinar, skriver Thorbjörn Ebefors till Elektroniktidningen.

Han arbetar med internationalisering på programkontoret för Smartare Elektroniksystem, ett arbete som börjar bära frukt.

Går man tillbaka i tiden några år kunde Vinnova inte dela ut alla pengar som avsatts för EU-projekt, ett faktum som ändrats.  fjol blev utdelningen rekordhög då Vinnova beviljade nationella bidrag om cirka 6,3 miljoner euro till fem projekt med 20-talet svenska projektdeltagare inom ECSEL 2019.

– Svenska elektronikbolag är på G och beviljas större projektbidrag. Det är kul att se.

I morgon onsdag den 18 mars finns chansen att lära sig mer om hur du hittar samarbetspartners och söker bidrag. Det finns redan utkast till 30 projekt som räknar med att skicka in ansökan i maj.

– Är ansökan OK får man söka full proposal i september. Man kan även komma in i den fasen utan att ha varit med i den första, men man bör agera innan maj.

Besked om vilka som beviljas brukar komma i december. Då förhandlas kontrakt med ECSEL och Vinnova under ett par månader. Små projekt räknas som 30 miljoner kronor medan stora ECSEL-projekt är på en miljard, som ett Luleå-lett projekt som startade förra året (länk).

Information och anmälan hittar du här (länk).

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)