JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Är ditt företag redo att dra igång ett första projekt inom artificiell intelligens? I så fall kan Vinnovas kommande satsning ”Starta er AI-resa” vara intressant. Upp till en halv miljon går att få för små och medelstora företag, eller offentlig organisation, för ett kortare demonstrationsprojekt

Återigen ser Vinnova fram emot att få gallra fram företag och offentliga verksamheter med god potential att genomföra sina första innovationsprojekt inom artificiell intelligens – men först måste utlysningen öppna och ansökningarna in.

Utlysningen öppnar på tisdag i nästa vecka, den 9:e juni. Det handlar om kortare demonstrationsprojekt. Vill du exempelvis bearbeta existerande data eller testa AI-funktioner med hjälp av maskininlärning, så kan det vara värt att lägga tid på en ansökan.

Erbjudandet gäller enbart företag med mellan 10 och 249 anställda, samt kommuner, regioner och myndigheter. Universitet, högskolor och institut kan delta med AI/ML-experter, men de kan inte starta AI-resan.

Det går att få upp till 500 000 kronor i stöd, men det krävs en medfinansiering på minst 50 procent.

Lite hållpunkter: utlysningen öppnar den 9:e juni, ansökan ska vara inne senast den 30:e september kl 14.00. Beslut meddelas den 20:e november och projekt får starta den 1:a december. Allt gäller för i år.

Här kan du läsa mer om den utlysning som vänder sig till företag (länk) och här kan du läsa mer om den som vänder sig till offentlig sektor (länk).

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)