JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Linköpings universitet har stora planer: en egen plattform för maskininlärning. Nu annonserar ISY (Institutionen för systemteknik) efter en ny professor att leda arbetet

Om du vill bli professor i beräkningsarkitekturer för maskininlärning så är det bara några dagar kvar till dess att ansökningstiden går ut.

Det är ISY (Institutionen för systemteknik) på Linköpings universitet som söker ny personal inom området hårdvarukonstruktion. Du kommer in i ett spännande projekt. ISY:s experter på maskininlärning och Avdelningen för datorteknik, ska designa nästa generations beräkningssystem för maskininlärning – hållbara och energieffektiva.

Idag sker storskaliga ML-beräkningar mest i stora datacenter med mängder av grafikprocessorer – huvudsakligen från Nvidia.  Detta håller på att förändras. Datacentren kommer att fyllas med datorer designade enbart för ML. 

Du förväntas agera vetenskaplig ledare för avdelningen Datorteknik. Och inte nog med det – två doktorander ingår professorsposten, fullt finansierade för fyra år vardera. Plus två postdoktorer för två år.

Finansieringen kommer från Wasp – det gigantiska Wallenberfinansierade forskningsprogrammet om AI och autonoma system.Elektroniktidningens publicerar regelbundet nyheter inom området. Läs vår översikt i november över förra årets större nyheter. Läs även vår intervju med krets­konstruktör Shan Tang, som håller stenkoll på området.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)