JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

PhotonicSweden delar varje år ut Optik- och fotonikpriset liksom ett pris till det bästa examensarbetet inom området optik och fotonik. Nu vill branschföreningen ha in nomineringar till båda.

Det finns många välkända företag som genom åren fått ta emot det stora optik och fotonikpriset – några exempel är Axis, Neonode, Senseair, Tobii, Spectrogon, Micronic och Flir.

Ambitionen nu är att hitta ett företag som har utmärkt sig både tekniskt och ekonomiskt under det föregående året. Det kan vara tekniska innovationer, lyckade ekonomiska satsningar eller uppvisad god lönsamhet som avgör vem som tar hem priset bestående av äran, ett diplom och en tavla.

Har du tips på en värdiga vinnare? I så fall hittar du mer information och en blankett för här (länk). Nomineringen ska vara inne senast den 31 augusti i år, men helst tidigare.

På samma gång letar PhotonicSweden efter aktuellt examensarbeten inom området optik, optronik och fotonik som utmärkt sig – i år delar föreningen ut två förstapris!

Ett kriterium för att kunna nomineras är att arbetena har varit klara och godkända under läsåret 2019-2020 eller 2020-2021.

Normalt består priset av ett diplom och ett personligt stipendium på 6 000 kronor – hur det är i år framgår inte tydligt. Klart är dock att priserna delas ut i samband med konferensen Optics & Photonics 2021, som i år hålls den 6-7 oktober i Umeå.

Här hittar du mer information och nomineringsblankett (länk).

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)