JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Danska Universal Robots vill får in robotteknik i utbildningen. Receptet är ett utbildningspaket med robotcertifiering för lärosäten som lanseras idag.

– Kärnan är att skolor får möjlighet att erbjuda sina studenter en professionell utbildning i de innovativa UR-robotarna, som används i världen. Under hela kursen får studenterna samma kunskaper som en professionell robotoperatör och kan i slutet av utbildningen examineras för att få ett certifikat, säger Mikkel Vahl, utbildningschef på Universal Robots, i ett pressmeddelande.

Universal Robots påstår sig vara världsledande inom det snabbt växande segmentet kollaborativa robotar, eller cobotar. Det handlar om robotar som arbetar sida vid sida med människor.

Nu lanserar företaget ett utbildningspaket som ska göra att det blir enklare att introducera robotprogrammering och avancerad tillverkning för studenter. I paketet får skolorna tillgång till robotar och undervisningsmaterial liksom en ny certifiering av lärare tänkt att stärka deras robotkunskaper.

Lärare går en femdagarskurs på Universal Robots i Danmark med teoretiska delar och praktiska övningar, som avslutas med en certifiering. Lärare kan sedan vägleda studenterna genom en kurs på 32 lektioner, därefter kan en student slutföra kursen med en certifiering.

Utbildningssatsningen är sedan tidigare tillgänglig i USA, men införs från idag i Sverige och ett antal andra europeiska länder.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)