JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Danska UR vill ta coboten till klassrummet

Danska Universal Robots vill får in robotteknik i utbildningen. Receptet är ett utbildningspaket med robotcertifiering för lärosäten som lanseras idag.

– Kärnan är att skolor får möjlighet att erbjuda sina studenter en professionell utbildning i de innovativa UR-robotarna, som används i världen. Under hela kursen får studenterna samma kunskaper som en professionell robotoperatör och kan i slutet av utbildningen examineras för att få ett certifikat, säger Mikkel Vahl, utbildningschef på Universal Robots, i ett pressmeddelande.

Universal Robots påstår sig vara världsledande inom det snabbt växande segmentet kollaborativa robotar, eller cobotar. Det handlar om robotar som arbetar sida vid sida med människor.

Nu lanserar företaget ett utbildningspaket som ska göra att det blir enklare att introducera robotprogrammering och avancerad tillverkning för studenter. I paketet får skolorna tillgång till robotar och undervisningsmaterial liksom en ny certifiering av lärare tänkt att stärka deras robotkunskaper.

Lärare går en femdagarskurs på Universal Robots i Danmark med teoretiska delar och praktiska övningar, som avslutas med en certifiering. Lärare kan sedan vägleda studenterna genom en kurs på 32 lektioner, därefter kan en student slutföra kursen med en certifiering.

Utbildningssatsningen är sedan tidigare tillgänglig i USA, men införs från idag i Sverige och ett antal andra europeiska länder.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)