JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Impact Coatings i Kina

Linköpingsföretaget Impact Coatings – som utvecklar plättering för bränsleceller – öppnar dotterbolag i Kina. Målet är att växa i landet, som är den största globala marknaden för förnybar energi.

– Baserat på förväntad tillväxt utifrån lokala marknadsbehov och trender ser vi denna expansion som ett naturligt nästa steg i vår strategiska tillväxtresa, säger Torbjörn Sandberg, vd för Impact Coatings i ett pressmeddelande.

Dotterbolaget får huvudkontor i Shanghai. Yaowen Wang blir ansvarig för dotterbolaget, efter att ha arbetat som försäljningschef på Impact Coatings i Kina i tre år.

Som anledning till expansionen anger Impact Coatings att globala storföretag inom fordons- och energisektorerna nyligen har tillkännagett att de tänker etablera sig på den kinesiska bränslecells- och vätgasmarknaden. Uppgiften för det kinesiska dotterbolaget blir därmed att stötta nuvarande och blivande kunder på plats från prov- och testfaser till volymproduktion.

– Det här är en optimal tidpunkt för oss att utöka vår närvaro i Kina och erbjuda en bredare och bättre serviceportfölj till en växande kundbas, adderar Torbjörn Sandberg i pressmeddelandet.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus