JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nu kan alla nya Volvomodeller uppdateras via luften

För ett år sedan mjukstartade biltillverkaren Volvo möjligheten att uppdatera mjukvaran via mobilnätet med den helelektriska modellen XC40 Recharge. Från och med nu kommer alla nya modeller att ha funktionen.

Det handlar om XC90, S60 och V60 vilket innebär att företagets hela modellprogram kan få uppdateringar av operativsystemet över luften. Det gäller dock bara nya bilar från årsmodell 2023 och framåt. Enda undantaget är några varianter av XC40.

– Detta är en viktig milstolpe, vi uppdaterar nu bilar av alla modeller på merparten av våra marknader, och ger på så sätt allt fler kunder tillgång till fördelarna med kontinuerliga fjärruppdateringar, säger Henrik Green på Volvo Cars i ett pressmeddelande.

Det handlar om uppgradering av bilens infotainmentsystem till den senaste versionen av Androids operativsystem för fordon, Android 11. De kommer också att få tillgång till nya appkategorier i Google Play, inklusive navigering, laddning och parkering, medan strömning av video väntas läggas till senare i år.

Dessutom ger den senaste OTA-uppdateringen tillgång till förbättrade funktioner, allt från bättre energihantering genom förbättrade klimatanläggningstidur och uppdateringar av mobilapp-funktionerna och appar i bilen.

Förbättringarna av energihanteringen hjälper batteriet i både kall och varm väderlek, vilket gör att räckvidden förlängs. Volvo Car-appen får också tätare uppdateringar från bilen om laddningsnivån under pågående session.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)