JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Innovationstävling för gatuladdning av elbilar

Har du idéer på hur det kan bli billigare att bygga publik laddinfrastruktur eller korta installationstiden. Kanske kan dina idéer minska pris och storlek på laddstolparna? Då ska du delta i Sveriges första innovationstävling för laddning av elfordon i gatumiljö.

Idag finns flera utmaningar med gatuladdning av elbilar. Det är ont om offentlig plats och elstolpar är skrymmande och dyra. Det handlar även om kapacitetsbrist i elnätet, höga kostnader för markarbete och dyra nätanslutningar med långa ledtider.

Det vill Vinnova tillsammans med Kista Science City och Stockholms stad ändra på med hjälp av en innovationstävling.

─ Målsättningen med innovationstävlingen är att få fram lösningar som bland annat minskar investeringskostnader, minimerar påverkan på offentlig plats, förbättrar laddinfrastrukturens funktion och tillgänglighetsanpassning och är möjliga att skala upp, säger Nils Blom, projektledare och initiativtagare till tävlingen på Trafikkontoret i Stockholms stad i ett pressmeddelande.

Tävlingen är öppen för alla, men riktar sig främst till företag och organisationer. Informationsmöten hålls 1 juni och 22 juni medan sista dag för inlämning av tävlingsbidrag är 30 juni.

Förstapris är 100 000 kronor från Stockholms stad och ett test- och demopaket från Kista Science City värt 100 000 kronor för att testa lösningen i gatumiljö i Stockholms innerstad

Första- till tredjepristagarna får möjlighet att söka stöd från Vinnova för vidareutveckling av sin lösning och testa i gatumiljö. Sammanlagt 1 miljon kronor är avsatt för stöd och vidareutveckling.

Mer information finns här (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)