JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bortskänkes: 400 äldre förförstärkare

Hellre än att kasta de ouppackade förförstärkarna skänker Jan Näslund i Örnsköldsvik bort dem. De tillverkades i mitten av 80-talet och fungerar som en PA-anläggning för både större och mindre behov.

Jan Näslund drev företaget Jbn Development fram till år 2016 och nu ska lokalerna tömmas. Kvar finns ett lager med förförstärkare som exempelvis kan användas för att koppla mikrofon och musik till en helt vanlig ljudanläggning. De kan också placeras mellan mixern och slutsteget i större ljudanläggningar.

Så här skriver Jan:
”Basverksamheten har varit tillverkning och försäljning av stereo. Diskoteksutrustning, högtalare för hemmabruk och proffsbruk, men som helt avvecklades för 1 år sedan. Kvar finns cirka 400 helt nya ouppackade förförstärkare som tillverkats på lego i Taiwan för Jbn Developments räkning i mitten av 80-talet. Nu ska lokalerna tömmas och jag tycker att jag hellre ger bort de helt nya apparaterna än att de kastas på elektronikskroten, som blir alternativet.”

Jan ser helst att någon hämtar alla förförstärkarna i Örnsköldsvik men han kan också skicka kartonger med fyra stycken i varje.

Tilläggas kan att det dessutom finns 100 nätaggregat förförstärkarna i lager.

”Jag är pensionär och har inget ekonomiskt intresse i detta. Jag har svårt att förlika mig med tanken att kasta ny, bra elektronik.”

Intresserade kan kontakta Jan på: info (at) cityrumovik.se

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus