JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bud på krisande bränslecellsbolag

Pengarna från den senaste emissionen kommer inte att komma och kassan är snart tom. Då passar storägaren K Öhlin Holding på att lägga ett bud på bränslecellsbolaget myFC långt under kursen. Budet rekommenderas dessutom av styrelsen.

myFC grundades av Anders Lundblad år 2005 och noterades i maj 2014 på en av Nasdaqa smålistor. Företaget har försökt kommersialisera en liten bränslecellsladdare som exempelvis skulle kunna användas för att ladda mobilen när man inte har tillgång till elnätet.

En första modell skulle lanseras år 2011. Där var bränslet  förpackat i vad som kan beskrivas som en tepåse. Man adderade vatten för att aktivera den.

Tekniken visade sig vara svårbemästrad. Efter olika modifikationer bytte företaget för tre år sedan strategi till att erbjuda grundteknik och kunnande till företag som vill addera bränsleceller till sina produkter.

Snart är kassan tom och då erbjuder sig K Öhlin Holding, som äger 18 procent av bolaget, att köpa resterande del för 0,35 kronor kontant per aktie. Det motsvarar ett värde på samtliga aktier om cirka 61,2 miljoner kronor.

Det är cirka 28 procent under slutkursen den 31 maj 2022 vilket var den sista handelsdagen före budet.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus