JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Brittiska cellfabriken gör u-sväng till batterilager

Recharge Industries tänker tillverka batterier för energilaget i första hand. Detta till skillnad från uppköpet Britishvolt som planerade att tillverka för elbilar.

Australiska Recharge Industries köp av brittiska Britishvolt har härmed genomförts. Men Storbritanniens hopp om batteriproduktion till sin fordonsindustri ser ut att gå om intet, eftersom  Recharge annonserar att det i första hand ska  tillverka batterier för energilager. I ett senare skede ska den tillverka batterier för sportbilar.

Tekniken licenseras från amerikanska partnern C4V. 

Recharge köpte i mitten av februari ett Britishvolt som fått slut på pengar och inte lyckats locka nya investerare eller övertala staten att göra ytterligare investeringar.

Sajten i Northumberland är däremot utmärkt med alla tillstånd och all infrastruktur på plats för att inleda byggarbetet. 

Recharge var den av ett fåtal intressenter som tog hem auktionen. Elektroniktidningen känner inte till prislappen.

Företaget övertar kvarstående personal – flertalet har dock fått sparken. Till slut kommer anläggningen att skapa 8 000 lokala arbetstillfällen. 

Fabriken kommer att fortsätta att heta Britishvolt. Bygget kommer att inledas om högst ett år. Produktionen ska kunna starta redan i slutet av 2025, hoppas Rechage.

Australiska Recharge Industries ägs av den amerikanska investerargruppen Scale Facilitation och planerar sedan tidigare en 30 GWh-cellfabrik i Australien.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)