JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Genombrott för Tobii: Ska övervaka bilföraren

Ögonspårningsbolaget Tobii har efter fyra års utvecklingsarbete landat ett kontrakt med en icke namngiven tysk underleverantör till fordonsindustrin. Det är företagets första kontrakt inom området och gäller 25 kommande modeller.

Anand Srivatsa

– Denna design win är ett bevis på att Tobii DMS möter de höga krav som fordonsindustrins aktörer ställer, , säger företagets vd Anand Srivatsa i ett pressmeddelande.

– Vi tog oss in på DMS-marknaden från en unik position som världsledande inom eyetracking och vi var övertygade om att vi skulle kunna skapa en lösning i absoluta toppklass. Denna affär bevisar att vi nu nått en punkt där vår mjukvara för driver monitoring systems är ytterst konkurrenskraftig och kan etablera Tobii som en ledande partner för fordonstillverkare.

Avtalet gäller 25 modeller från en tillverkare av kommersiella fordon, med flertalet varumärken och huvudkontor i Europa. Licensintäkter för Tobii förväntas från och med 2025, skriver företaget i pressmeddelandet.

Marknaden för mjukvara för förarövervakning (DMS) spås vara värd fler hundra miljoner dollar per år under det kommande decenniet, som en följd av att den här typen av system blir krav.

Analyshuset Redeye tror att underleverantören är Bosch och att kunden är Daimler.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)