JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. RS köper Elfa

Den brittiska distributören RS köper Distrelec – där Elfa ingår  – för 365 miljoner euro. Säljare är det tyska investmentbolaget Aurelius som förvärvade Distrelec för ganska exakt tre år sedan av schweiziska Dätwyler.

Distrelec grundades år 1973, har cirka 400 anställda och huvudkontor i Manchester. Företagets största marknader är Schweiz, Tyskland och Sverige men säljer i ytterligare 16 europeiska länder. Omsättningen låg på 270 miljoner euro i fjol.

I mars 2008 köptes Elfa av schweiziska Dätwyler för 2,1 miljarder kronor. Under åren har verksamhet stegvis integrerats med Dätwylers dotterbolag Distrelec. I december 2011 ändrades namnet på den svenska verksamheten till Elfa Distrelec och år 2015 flyttades lagret från Veddesta till Nederländerna.

Året därpå, 2016, försökte Dätwyler att köpa Farnell, men förlorade affären till Avnet.

I januari 2020 sålde Dätwyler distributionsverksamheten i Distrelec och Nedis till tyska Aurelius för en okänd summa. Bolagen omsatte tillsammans cirka 2,9 miljarder kronor.

Nu säljs alltså Distrelec till brittiska RS Group för 365 miljoner euro. Företaget ser goda möjligheter att kapa kostnader i den sammanslagna verksamheten eftersom produktutbudet till stora delar är det samma.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus