JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Chipjättar får behålla sin verksamhet i Kina

Samsung, SK Hynix, TSMC, med flera får fortsätta att bryta mot amerikansk exportkontroll under överskådlig framtid. Det avslöjar tidningen Wall Street Journal.

Undantaget gäller taiwanesiska och sydkoreanska halvledartillverkare med verksamhet i Kina som är beroende av verktyg och maskiner som USA anser sig ha rätt att reglera internationell handel med.

De hade sedan tidigare beviljats ett ettårigt undantag fram till oktober. Men nu kommer detta undantag alltså att förlängas under överskådlig framtid. De kommer att kunna fortsätta att importera USA-kontrollerade verktyg till sina verksamheter i Kina.

Departementssekreterare Alan Estevez avslöjade beslutet i ett möte med Semiconductor Industry Association och uppgiften har därefter via mötesdeltagare läckt vidare till WSJ.

Utöver förbud mot export av vissa verktyg och maskiner förbjöd Bidenregeringen i fjol bland annat export avancerade chips till Kina. Det är till och med förbjudet för amerikanska medborgare att arbeta för vissa kinesiska halvledarföretag.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)