JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hon är ny vd på Rise

Den 2 oktober tillträdde Malin Frenning som vd på forskningsinstitutet Rise. Uppdraget är att stärka konkurrenskraften inom svenskt näringsliv och bidra till en hållbar tillväxt och utveckling av samhället.

– Vi är mycket glada att kunna rekrytera Malin Frenning till Rise. Hennes bredd och djup inom såväl näringsliv som statlig verksamhet gör att hon passar väldigt väl in som vd för Rise. Hon har drivit komplexa kunskapsorganisationer med stor framgång, och är en ledare som engagerar och snabbt skapar förtroende, säger styrelsens ordförande Jan Wäreby i ett pressmeddelande.

Malin Frenning tar över efter Pia Sandvik som utsetts till vd för Teknikföretagen. Malin kommer närmast från posten som chef för konsultbolaget Afrys division för infrastruktur. Innan dess har hon bland annat varit landstingsdirektör på Stockholms Läns Landsting och vd för Telia Sverige.

Hon har också haft styrelseuppdrag i Svenskt Näringsliv och i IT & Telekomföretagen. I botten finns en civilingenjörsexamen i mekanik från Luleå tekniska universitet.

Rise grundades 1 april 2016 genom sammanslagning av ett antal statliga forskningsinstitut med bland annat tyska Fraunhofer som förebild. Det kanske viktigaste motivet var att staten och industrin ville få ut mer forskning per satsad krona.

2022 omsatte Rise ganska exakt fyra miljarder kronor varav den statliga basfinansieringen låg på 812 miljoner kronor. Resten kom från industrin, offentliga finansiärer som Vinnova liksom EU. Vid årsskiftet fanns 3094 anställda på 35 platser i Sverige.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)