JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Även Wolt gör batteribyte

Budfirman Wolt installerar fyra batteribytes-mackar för elmopeder i Stockholm. Antalet kommer inom kort öka, med en kapacitet för 300 fordon.

Det har gått fem månader sedan budfirman Foodora introducerade elmopeder med snabbytta batteripack i Göteborg. Nu följer Wolt efter i Stockholm.

Leverantören av lösningen är i båda fallen Gociklo, som har ambitionen att sprida swappandet över hela Europa. Ett byte tar tio sekunder numera.

Gociklo och Wolt samarbetar i Sverige om att elektrifiera kurirpartners mopedflottor. Det är en central del i en  hållbarhetssatsning från Wolt – reduktion av utsläpp från leveranser.

Batterierna byts och laddas i batterimackar i centrala Stockholm.

Under ett lanseringsevent som anordnades förra veckan hämtade 10 kurirer upp sin nya elmoped och ytterligare 20 var på plats för att testa.

– Tack vare att man kan byta batterier istället för att ladda dem blir ju dessa mopeder likvärdiga med fossila alternativ. Det är såväl enklare som snabbare att byta ett batteri än att tanka, säger Richard Lindeen, ansvarig för Wolts hållbarhetsfrågor i Sverige.

Tidigare har hittills har 10 000 batteribyten genomförts för  mopeder som körs i Göteborg och Stockholm.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)